Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ελλείψεις σε υλικά στο Νοσοκομείο Κορίνθου


Οι πρώτες ελλείψεις σε υλικά παρατηρούνται και στο νοσοκομείο της Κορίνθου σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα κατά την 4ωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν την Πέμπτη. «έχουμε ήδη τις πρώτες ελλείψεις σε υλικά. Κατανοούμε ότι πρέπει να γίνει οικονομία και συμφωνούμε, δεν μπορεί να γίνει όμως οικονομία στα υλικά. Δεν είναι δυνατόν να μην έχει ο γιατρός τα απαραίτητα για να χειρουργήσει, δεν είναι δυνατόν να μην τα έχει η νοσηλεύτρια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ίδρυμα.
Οι συνθήκες περίθαλψης που δημιουργούνται στο νοσοκομείου Κορίνθου τείνουν να γίνουν τριτοκοσμικές πρόσθεσαν οι εργαζόμενοι γεγονός που σημαίνει πως δεν παρέχεται η σωστή περίθαλψη στους ασφαλισμένους, στους ασθενείς που σπεύδουν στο νοσοκομείο για φροντίδα.
Η εικόνα δεν είναι προνόμιο της Κορίνθου μονάχα, όλα τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν το ίδιο ζήτημα. Οι εργαζόμενοι μετέχοντας στην στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για τον τομέα υγείας διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην μείωση του κονδυλίου για τις εφημερίες και υπερωρίες του γεγονός που σημαίνει πως δεν έχουν πληρωθεί για τις  ώρες που έχουν εργαστεί και δεν αναμένεται να πληρωθούν μετά από το κούρεμα αυτό.
Στο πλευρό των εργαζομένων και οι γιατροί οι οποίοι δεν βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα. Εκείνοι ωστόσο που βάλλονται περισσότερο είναι οι ασθενείς οι οποίοι καταλήγουν τελικά σε ιδιώτες γιατρούς και ιατρεία προκειμένου να εξεταστούν και να επιτύχουν  ίαση μέσα από σωστή περίθαλψη.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Απόφαση για έγκριση κονδυλίων Α τριμήνου για πρόσθετες αμοιβές στα Νοσοκομεία


Κυκλοφόρησε η απόφαση για την έγκριση πιστώσεων για Νυκτερινά, Κυριακές Αργίες και υπερωρίες για το πρώτο τρίμηνο του 2012 για τα Νοσοκομεία.
Όπως είναι γνωστό τα ποσά για πρόσθετες αμοιβές έχουν περικοπεί σημαντικά, σε σχέση με το 2011, ενώ παράλληλα με την εφαρμογή του μισθολογίου έχει μειωθεί και το ωρομίσθιο, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία να έχουν και εξαιτίας αυτού του γεγονότος περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους.

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς: Κινητοποίηση για Δωρεάν Υγεία

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ σήμερα 29/03/2012 ως ημέρα αγώνων για την ΥΓΕΙΑ εμείς οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Κιλκίς συμμετείχαμε με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο των Ε.Ι. αλλά και στην είσοδο του Νοσοκομείου.

Παρευρέθησαν στη συγκέντρωση αντιπρόσωποι του Ν.Τ.της ΑΔΕΔΥ, εκπρόσωποι του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Γουμένισσας,της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του ΙΚΑ,των Δασκάλων των Καθηγητών και των ΚΕΠ.

Με τη σημερινή κινητοποίηση μας θέλουμε να αναδείξουμε τα  προβλήματα στο χώρο της υγείας το τελευταίο διάστημα.
Οι πολιτικές που εφαρμόζονται μας οδηγούν σε μια νέα πραγματικότητα χωρίς καμία διέξοδο.Ο χώρος της Υγείας δεν θα μπορούσε να μείνει απ' έξω για αυτό μπήκε από την πρώτη στιγμή στο στόχαστρο της επίθεσης.Σε μια εποχή που η προσέλευση στο ΕΣΥ αυξάνεται μέρα με τη μέρα το Υπουργείο Υγείας υπόσχεται λιγότερα νοσοκομεία και κλίνες.Με τη δραστική αλλαγή των οργανισμών όλων των νοσοκομείων της χώρας και την υποχρηματοδότηση οδηγεί σε συγχώνευση και κλείσιμο κλινικών με αποτέλεσμα την υποβάθμιση όλων των δομών της Υγείας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για ένα Νοσοκομείο αναβαθμισμένο για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πολίτες του Κιλκίς.

Ζητάμε:
- Δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.
- Ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας υγείας με επαρκές προσωπικό και μέσα στα Κέντρα Υγείας.
- Λέμε ΟΧΙ στις αξιολογήσεις- απολύσεις προσωπικού.
- Λέμε ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις- καταργήσεις νοσοκομειακών μονάδων
- Αύξηση του κονδυλίου των πρόσθετων αμοιβών και εφημεριών γαι την ασφαλή λειτουργία των νοσοκομείων. Καταβολή ΤΩΡΑ των δεδουλευμένων.
- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού - ΟΧΙ στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. 

Σωματείο εργαζομένων ΓΕΝ. Νοσοκομείου Κιλκίς.

ΠΟΕΔΗΝ Επιστολή στον Υπ Υγείας για το κούρεμα των αποθεματικών των Νοσοκομείων


Κύριε Υπουργέ, Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η Αναδιάρθρωση του Ελληνικού Χρέους προβλέπει το «κούρεμα» των πάσης φύσεως Ελληνικών Ομολόγων σε ποσοστό άνω του 50%. Με απόφαση της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και του Υπουργείου Οικονομικών οι καταθέσεις των Νοσοκομείων, Προνοιακών Μονάδων, ΕΚΑΒ που δεν επαρκούν να καλύψουν τρέχουσες λειτουργικές ανάγκες τους, μετατράπηκαν σε ΟΜΟΛΟΓΑ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Εξ’ αιτίας της μεθόδευσης αυτής υπέστησαν «κούρεμα» στα πλαίσια της ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
 Όχι μόνο υποτιμήθηκαν αλλά η τρέχουσα αξία του ενεργητικού τους κοινού κεφαλαίου που αντιστοιχεί στη μερίδα τους στο κοινό κεφάλαιο ανέρχεται μετά την 12.3.2012 στο 30% του αρχικού κεφαλαίου. Δηλαδή συνολικά οι καταθέσεις τους υπέστησαν μείωση 70%.
                Στις «κουρεμένες» καταθέσεις περιλαμβάνονται ανταποδοτικοί λογαριασμοί ΕΦ’ ΑΠΑΞ συνταξιοδοτηθέντων υπαλλήλων. Τα Νοσοκομεία κινδυνεύουν εξαιτίας της Αναδιάρθρωσης των καταθέσεων και της υποχρηματοδότησης να μείνουν από υλικά και προμήθειες. Επίσης είναι στον «αέρα» τα εφάπαξ των δικαιούχων αν και πλήρωσαν εισφορές σε όλο τον εργασιακό τους βίο.
Απαιτούνται άμεσα να καλυφθούν οι απώλειες. Διαφορετικά οι υπεύθυνοι τίθονται προ των ευθυνών τους.



ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο ΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ                                                     ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ



Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Το Δ.Σ. Σωματείου  Εργαζομένων  ΓΕΝ. Νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλει την μετακίνηση του συναδέλφου Ανδρεόπουλου Κωνσταντίνου Επιμελητή Β΄ Αναισθησιολογίας  στο Γ.Ν. Παπανικολάου με απόφαση την ΔΥΠΕ δημιουργώντας πρόβλημα στο πρόγραμμα εφημεριών του Αναισθησιολογικού τμήματος.
Θεωρούμε ότι η μετακίνηση έγινε επειδή ο συνάδελφος είναι γραμματέας της ΕΝΙΚ με έντονη δράση στις κινητοποιήσεις του Νοσοκομείου το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Θα ήταν φρόνιμο  πρίν την υπογραφή οποιασδήποτε μετακίνησης να είχε ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη των φορέων του Νοσοκομείου.



ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

24/03/2012 ΑΔΕΔΥ- 4ωρη στάση εργασίας, Πέμπτη 29 Μαρτίου για τις ανατροπές στην Υγεία(ΑΔΕΔΥ)


Έπειτα από νέα κοινή σύσκεψη του προεδρείου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών του χώρου της Υγείας, η οποία πραγματοποιήθηκε, σήμερα (Παρασκευή 23/3/2012) και δεδομένων των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος χώρος, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την κήρυξη τετράωρης Στάσης Εργασίας, για το Δημόσιο, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 (από τις 11:30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου). Στο πλαίσιο αυτό η ΑΔΕΔΥ καλύπτει τους εργαζόμενους και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας, εφόσον με απόφαση των κατά τόπους Νομαρχιακών Τμημάτων της, αποφασιστούν ανάλογες δράσεις για τα θέματα Υγείας.
Η πολιτική που ακολουθεί η Συγκυβέρνηση, στα θέματα Δημόσιας Υγείας, οδηγεί στην υποβάθμιση και διάλυση τόσο των Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όσο και των Νοσοκομείων, με καταστροφικές επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Οι καταιγιστικές αλλαγές που υλοποιούνται στο χώρο της Υγείας, από τη Συγκυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, έχουν ως στόχο την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας και την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων. Στο πλαίσιο αυτό, κυρίαρχα στοιχεία της πολιτικής που ακολουθείται είναι η διαρκής υποβάθμιση και απαξίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, μέσω είτε της υποχρηματοδότησης του Συστήματος Υγείας και Πρόνοιας, είτε της υποστελέχωσης των Νοσοκομείων και των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ, είτε της κατάργησης και συγχώνευσης Νοσοκομείων, αλλά κυρίως μέσω της μείωσης των παροχών υγείας προς τους ασφαλισμένους και της μετακύλισης του κόστους στους χρήστες των υπηρεσιών αυτών, όπως άλλωστε προκύπτει σαφώς από τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχών Υγείας.

Για την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας αποφασίστηκε, επίσης, να δοθεί κοινή Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά στην Στάση Εργασίας την Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 και να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην Πλ. Μαβίλη στις 12:00 το μεσημέρι, καθώς και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, διεκδικώντας ένα δημόσιο, δωρεάν και ποιοτικό σύστημα Υγείας, προσβάσιμο από το σύνολο των πολιτών, χωρίς χαράτσια, περιορισμούς και αποκλεισμούς.


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Πιο κουρασμένο και απογοητευμένο παγκοσμίως το ελληνικό νοσηλευτικό προσωπικό


Πιο κουρασμένο και απογοητευμένο παγκοσμίως το ελληνικό νοσηλευτικό προσωπικό

Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο22/03/2012 | 10:58Τελευταία Ενημέρωση: 10:58 22/03/2012

Το νοσηλευτικό προσωπικό στην Ελλάδα είναι το πλέον καταπονημένο και απογοητευμένο από τις συνθήκες εργασίας και την ποιότητα της παρεχόμενης ιατρικής περίθαλψης, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 12 χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ. Τα πορίσματα της έρευνας δημοσιεύονται στη Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση.

Το 47% των νοσηλευτών και νοσηλευτριών στην Ελλάδα δηλώνει ότι η ποιότητα της φροντίδας που παρέχεται στους ασθενείς είναι φτωχή ή μέτρια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αντίστοιχο ποσοστό                  μεταξύ των συμμετεχόντων χωρών.

Επίσης στην Ελλάδα καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά νοσηλευτών και νοσηλευτριών που δηλώνουν υπερβολική κόπωση, 78%, δυσαρέσκεια από τις συνθήκες εργασίας, 56% και πρόθεση να αλλάξουν επάγγελμα τον επόμενο χρόνο, 49% (μαζί με τους Φιλανδούς).

Εξάλλου, οι Έλληνες ασθενείς εμφανίζονται λιγότερο πρόθυμοι να συστήσουν σε άλλους το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύθηκαν, σε ποσοστό μόλις 53% (το αντίστοιχο ποσοστό είναι 78% στην Ελβετία).

Η έρευνα διεξήχθη σε 488 ευρωπαϊκά και σε 617 αμερικανικά νοσοκομεία, με τη συμμετοχή 60 χιλιάδων μελών νοσηλευτικού προσωπικού και 130 χιλιάδων ασθενών.

Οι συντάκτες της έκθεσης, ακαδημαϊκοί, ειδικοί και ερευνητές συμπεραίνουν ότι τα προβλήματα είναι κοινά στα νοσοκομεία παγκοσμίως. Συστήνουν ως στρατηγική χαμηλού κόστους για τη μεγαλύτερη ασφάλεια και την καλύτερη ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν τα νοσοκομεία τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του νοσηλευτικού προσωπικού.
 

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Κλειστό σήμερα το νοσοκομείο «Σωτηρία»


Κλειστό θα μείνει σήμερα το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Σωτηρία», καθώς γιατροί και εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη συρρίκνωσή του τόσο σε θέσεις εργασίας όσο και κλινών, ενώ διεκδικούν τα δεδουλευμένα εφημεριών.
Σύμφωνα με το σχετικό ψήφισμα της γενικής συνέλευσης των γιατρών του, από τον περασμένο Δεκέμβριο εφημερεύουν ουσιαστικά απλήρωτοι, αφού -όπως καταγγέλλουν- δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ για εφημερίες, την ώρα που μεγάλος αριθμός εργαζομένων είδαν το μισθό τους να μειώνεται δραματικά, με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και τις αναδρομικές κρατήσεις. 
Το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου αντιδρά επίσης στη συγχώνευσή του με το παρακείμενο «Γ. Γεννηματάς», υποστηρίζοντας ότι εάν συνενωθούν οι οργανισμοί των δύο νοσοκομείων θα μειωθούν σημαντικά οι κλίνες για τους ασθενείς. Η συγχώνευση, ωστόσο, προβλέπεται από το μνημόνιο για την υγεία και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.
Αναλυτικά, τα αιτήματα που περιλαμβάνονται στο ψήφισμα έχουν ως εξής:
- Αμεση πρόσληψη των ήδη κριθέντων εδώ και μια διετία σε θέσεις ειδικευμένων ιατρών για την στελέχωση των τμημάτων του Νοσοκομείου
- Καμία μείωση του αριθμού των κλινών του Νοσοκομείου
- Αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου με μείωση των εφημεριών του
- Πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών.
Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου θα βρίσκονται στην είσοδό του για να ενημερώσουν τον κόσμο, να τον κάνουν κοινωνό των προβλημάτων τους και να απαιτήσουν τη λύση τους εδώ και τώρα.
Σημειώνεται ότι οι πνευμονολογικές κλινικές του «Σωτηρία», που καλύπτουν σχεδόν τις μισές κλίνες του νοσοκομείου,  εφημερεύουν καθημερινά, όλο τον χρόνο.

Δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλη την Υγεία


Σε επίσχεση εργασίας έχουν προχωρήσει οι γιατροί σε πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής και της περιφέρειας, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων για δεδουλευμένες εφημερίες από τον Δεκέμβριο του 2011, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Ειδικότερα, επίσχεση εργασίας έχουν ξεκινήσει οι γιατροί των νοσοκομείων Κρατικό Νίκαιας, Τζάνειο, Ευαγγελισμός, Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Αττικόν, Σωτηρία, ΚΑΤ, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής-Δαφνί, Λοιμωδών, Ασκληπιείο Βούλας, Άγιοι Ανάργυροι, Αγία Όλγα, Σισμανόγλειο και αναμένεται να ακολουθήσουν οι γιατροί των νοσοκομείων Παίδων Αγία Σοφία, Γενικό Κρατικό Αθηνών, Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και Παίδων Πεντέλης.

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ελλείψεις προσωπικού και υλικών στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου


Κοινό είναι το αίτημα να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο και να στελεχωθούν σε βαθμό που να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους, δηλαδή στην παροχή επαρκών και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους αλλά και στους πολλούς ξένους επισκέπτες. Αυτό τόνισε η διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, που συναντήθηκε χθες με το Δήμαρχο Δημήτρη Κουνενάκη.
Οι εργαζόμενοι μετέφεραν τις ανησυχίες τους ότι πιθανότατα, λόγω εφαρμογής των επιταγών του Μνημονίου, τα μικρά νοσοκομεία (Ρεθύμνου και Λασιθίου) θα χάσουν την αυτονομία τους και θα «διασυνδεθούν» διοικητικά και λειτουργικά με τα μεγαλύτερα (Χανίων και Ηρακλείου, αντίστοιχα).
Η έλλειψη προσωπικού και η υποχρηματοδότηση, συνιστούν τους βασικούς παράγοντες που συνθέτουν το πρόβλημα στα νοσοκομεία και ειδικότερα στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, που προοδευτικά οδηγούν στην de facto υποβάθμιση, τόνισαν οι εργαζόμενοι.
Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο έχει συζητήσει για το θέμα και το σχεδιασμό που αναπτύσσεται, υπογραμμίζοντας ότι ενδιαφέρει το καλό επίπεδο υπηρεσιών Υγείας σε ολόκληρο το νομό και η καλή συνεργασία μεταξύ όλων των νοσοκομείων. «Θεωρούμε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η Β' φάση, η οποία καρκινοβατεί επί χρόνια, ώστε να έχουμε πλήρη ανάπτυξη υπηρεσιών. Το ΓΝΝΑΝ παίζει σημαίνοντα ρόλο τόσο για τις ανάγκες των κατοίκων όσο και στον τουρισμό, γι' αυτό μας ενδιαφέρει η πολύ καλή παροχή υπηρεσιών».
Με κοινή ανακοίνωση οι τέσσερις Σύλλογοι Εργαζομένων Νοσοκομείων Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας και Νεαπόλεως επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, την ανάγκη διασφάλισης της αυτοτέλειας και των οργανικών θέσεων όλων των νοσοκομείων, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής και ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
πηγή Ηλεκτρονική έκδοση εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ 16-3-2012

Ζάκυνθος: Ασφαλιστικά μέτρα καταθέτουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου


ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Σκληρές αποφάσεις έλαβαν χθες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, οι οποίοι πλέον ανοίγουν “πόλεμο” με τη διοίκηση του Ιδρύματος και με το Υπουργείο Υγείας, το οποίο αν και έχει δώσει υποσχέσεις πως θα καταβάλλει χρήματα για την εξόφληση των εξαιρέσιμων (νυχτερινά, αργίες, κ.λ.π.), εντούτοις καμία από αυτές δεν έχει υλοποιηθεί.
Κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης, στην οποία το “παρών” έδωσαν πάνω από 100 εργαζόμενοι, αποφασίστηκε να κατατεθούν άμεσα ασφαλιστικά μέτρα για τη μη καταβολή των εξαιρέσιμων του Σεπτεμβρίου, του Οκτωβρίου και του Δεκεμβρίου του 2011 (για τον Νοέμβριο του ίδιου έτους έχουν σταλεί 25.000 ευρώ και φαίνεται ότι θα εξοφληθεί).
Η απόφαση αυτή ελήφθη ομόφωνα, γεγονός που δείχνει ότι οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στα όριά τους και δεν πρόκειται εις το εξής να ανεχτούν τον εμπαιγμό της Πολιτείας.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


ΑΘΗΝΑ 16/3/2012
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 113

ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ


ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012


                Με απόφαση της Ε.Ε. που συνεδρίασε την Παρασκευή 16/3/2012 προγραμματίζουμε 20ήμερο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ.
1.       Την ΤΕΤΑΡΤΗ 21/3/2012 11π.μ. – 3μ.μ. 4ωρη ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΑΗ. ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 11.30π.μ.  ΣΤΟ Γ.Λ.Κ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ.
ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΥΠΕ και τα ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
2.       Την ΠΕΜΠΤΗ 29/3/2012 5ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 10π.μ. – 3μ.μ.  με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗ 11.30π.μ. ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ.
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ.
3.       Την ΠΕΜΠΤΗ 5/4/2012 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΕΝΤΩΝ – ΚΑΤΑΡΤΗΘΕΝΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΝΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
Γενικές Συνελεύσεις, τοπικές δράσεις για την στήριξη του απεργιακού προγράμματος.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ:
·         ΟΧΙ στις αξιολογήσεις – απολύσεις προσωπικού
·         ΟΧΙ στις Συγχωνεύσεις – Καταργήσεις Νοσοκομειακών Προνοιακών Μονάδων
·         ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ επέκτασης των ΒΑΕ στους Υγειονομικούς με συνταξιοδοτικά, οικονομικά και θεσμικά οφέλη
·         Επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος σύμφωνα με την πρόταση της ΠΟΕΔΗΝ
·         Αύξηση του κονδυλίου των ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ για το έτος 2012. Το εγκεκριμένο που κατανεμήθηκε στα Νοσοκομεία είναι 99.700εκατ.€ κουτσουρεμένο κατά 40% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό.  Άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων.
·         Παρακρατήσεις Αναδρομικών του ΝΕΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ σε ΔΟΣΕΙΣ τουλάχιστον έως τέλους του έτους.
·         Διατήρηση των Νοσηλευτικών Τομέων και κατάργηση της διάταξης που τους αποσυνδέει με τους Ιατρικούς Τομείς.
·         Κούρεμα των ΔΑΝΕΙΩΝ σύμφωνα με την κατατεθείσα πρότασή μας.
·         ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ. Κατάργηση της διάταξης του Νομοσχεδίου που  προβλέπει προσλήψεις στα Νοσοκομεία – Πρόνοια – ΕΚΑΒ με μπλοκάκι.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ


Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ-ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ

Την Τετάρτη 21-03-2012 στις 6 μ.μ. το απόγευμα οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. Νοσοκομείου Κιλκίς σας καλούμε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου να συζητήσουμε όλοι μαζί την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο μας.
Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια με την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση του Νοσοκομείου τα προβλήματα οξύνονται καθημερινά. Με την συνεχή υποβάθμιση του Νοσοκομείου (κλείσιμο κλινικών , ελλείψεις υλικών) η περίθαλψη που παρέχεται σήμερα δεν είναι αυτή που αξίζουν και έχουν ανάγκη οι πολίτες του Νομού.
Για να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ζητάμε την ενεργή συμμετοχή όλων.
Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΠΟΕΔΗΝ Κάλεσμα για Πανελλαδική ημέρα δρασης στις 15 Μάρτη


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων καλεί τα πρωτοβάθμια Σωματεία-μέλη της στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.-Κ.Υ.-ΠΡΟΝΟΙΑ-ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ-ΕΚΑΒ σε ημέρα πανελλήνιας δράσης στις κατά τόπους δομές υγείας την
Πέμπτη 15/3 και ώρα 12-15.00
Με Ανοιχτές Γενικές Συνελεύσεις-Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας-Αποκλεισμούς Ταμείων-Διαμαρτυρία στα Τ.Ε.Π.-Αποκλεισμό Εισόδων Νοσοκομείων και Κόμβων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1.ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ: άμεση επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ και στους μόνιμους υπαλλήλους, Ανθυγιεινό επίδομα αντιστοίχηση με την Α’ κατηγορία του Νοσοκομειακού Επιδόματος (Νοσηλευτική υπηρεσία – Εργαστηριακός τομέας – Καθαριότητα), ένταξη των Επαγγελμάτων Υγείας Εργοθεραπευτές – Λογοθεραπευτές, Φυσικοθεραπευτές, Φαρμακοποιοί, Βοηθοί Φαρμακείου, κ.α. στην Α’ κατηγορία. Στην Β’ κατηγορία να περιληφθούν όλα τα λοιπά επαγγέλματα, με αύξηση του ποσού στα 100€
2.ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ: άμεση καταβολή των δεδουλευμένων 2011-2012. Αύξηση της χρηματοδότησης για το 2012 με στόχο την ασφαλή λειτουργία των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.
3.ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: Σταδιακή παρακράτηση ως το τέλος του 2012 παρά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση. Άμεσα την έκδοση εγκυκλίου προς τα Νοσοκομεία προς αυτή την κατεύθυνση.
4.ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ: ΟΧΙ στον περιορισμό των υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας μέσω των συγχωνεύσεων φορέων και των καταργήσεων υπηρεσιών-διατήρηση των Νοσηλευτικών Τομέων και αντιστοίχησή τους με τους Ιατρικούς Τομείς.
Τα Δ.Σ. των Σωματείων καλούνται να συντονίσουν τις δράσεις αναδεικνύοντας παράλληλα τοπικά θέματα-προβλήματα και δυσλειτουργίες των δομών, καθιστώντας κοινωνούς τους πολίτες-χρήστες υπηρεσιών υγείας και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕΔΗΝ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012


ΑΘΗΝΑ 7/3/2012
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 75


ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕΔΗΝ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012


Είναι το πρώτο Γενικό Συμβούλιο μετά το Μαζικό Συνέδριο που συμμετείχαν 800 αντιπρόσωποι που εκπροσωπούν 40.000 ψηφίσαντες υγειονομικούς.
Τις ημέρες του Συνεδρίου και έως την συγκρότηση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ σε σώμα ήταν σε εξέλιξη η ψήφιση του 2ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και οι Εφαρμοστικοί Νόμοι του.
Εφαρμοστικοί Νόμοι που καταργούν – συγχωνεύουν Νοσοκομεία, Προνοιακές Δομές, μεταφέρουν την Πρόνοια στο Υπουργείο Εργασίας, μειώνουν συντάξεις και μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, ενοποιούν Επικουρικά Ασφαλιστικά Ταμεία με παράλληλη μείωση των συντάξεων μετατρέποντας το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό. Η ΑΠΕΡΓΙΑ στις 23/2/2012 που αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή ήταν επίκαιρη με μαζική συμμετοχή. Διαδηλώσαμε κατά του ξεθεμελιώματος του κοινωνικού κράτους, την μετατροπή των μισθών μας σε Προνοιακό Επίδομα την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας, που μέσα από την κατάργησή τους αυξάνονται τα κέρδη των τραπεζιτών. Κυβερνητική πρόβα τζενεράλε για τις απολύσεις 15.000 Δημοσίων Υπαλλήλων που θεσμοθετήθηκαν στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2.

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Γενόσημα: Είπαν ποτέ οι ψεύτες την αλήθεια για να τους πιστεύει κανείς τώρα;

του Νίκου Μαλίνογλου *
Γενόσημο ή αλλιώς αντίγραφο εννοούμε ένα φάρμακο το οποίο έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι «ίδιο» με το πρωτότυπο προϊόν. Ένα πρωτότυπο από ένα γενόσημο φάρμακο διαχωρίζονται από το δικαίωμα ευρεσιτεχνίας (πατέντα). Το δικαίωμα αυτό, που υποτίθεται πως καλύπτει τα έξοδα έρευνας, μελετών-δοκιμών και εκπαίδευσης των πολυεθνικών, κάνει τα πρωτότυπα να είναι πολύ ακριβότερα από τα «ουσιωδώς όμοια» γενόσημα μετά τη λήξη της «πατέντας» που διαρκεί για 10 χρόνια.
Για να κυκλοφορήσει ένα φάρμακο σε μια ευρωπαϊκή χώρα θα πρέπει η εταιρεία που το παρασκευάζει να καταθέσει μελέτη βιοϊσοδυναμίας – να αποδεικνύει δηλαδή ότι το γενόσημο θα έχει την ίδια σύνθεση, απορρόφηση και διαθεσιμότητα μέσα στον οργανισμό άρα και την ίδια αποτελεσματικότητα με το πρωτότυπο. Μόνο που αυτό το τελευταίο σπάνια πραγματοποιείται!
Η χρήση γενοσήμων δεν είναι καινούρια στο σύστημα υγείας.

Κατάληψη από τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Στην κατάληψη του νοσοκομείου Ρεθύμνου προχωρούν από την Δευτέρα οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του ιδρύματος που αντιδρούν στην απόφαση του υπουργείου υγείας για συνεργασία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων υγείας των Χανίων και του Ρεθύμνου.
Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης μέσω της οποία επίσης έγινε και κάλεσμα σε όλους τους Ρεθυμνιώτες να στηρίξουν αλλά και να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.
Σημειώνεται πάντως πως με ανακοίνωση του το υπουργείο υγείας επισημαίνει πως η απόφαση αφορά επιστημονική συνεργασία των δυο νοσοκομείων και σε καμία περίπτωση συγχώνευσή τους.
Σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα γιατροί και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ρεθύμνου αναφέρουν τα εξής:

Επίσχεση εργασίας στο Νοσοκομείο Αγ Νικολάου

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται από Δευτέρα στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Προς αναβολή βαίνουν όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού, καθώς και τα τακτικά χειρουργεία, εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας στην οποία προχωρούν οι εργαζόμενοι.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου έλαβε την απόφαση αυτή, καθώς "ουδέν νεώτερο δεν υπάρχει σχετικά με την καταβολή των πρόσθετων αμοιβών που οφείλονται στο προσωπικό για αργίες, νυχτερινά, υπερωρίες".
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν σε επίσχεση εργασίας έως ότου καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους. Όπως ξεκαθαρίζουν, το προσωπικό "θα έρχεται στο Νοσοκομείο κανονικά, αλλά θα εξυπηρετεί μόνο τα επείγοντα περιστατικά και όχι προγραμματισμένα ραντεβού και τακτικά χειρουργεία".

Γενική Συνέλευση Γ.Ν.Κιλκίς 07-03-2012

Ηχητικό υλικό από την Γενική Συνέλευση.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ (VIDEO) ΠΑΡΑΚΑΤΩ



Γενική Συνέλευση του Γ.Ν.Κιλκίς 07-03-2012 ( Α` )

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Νοσοκομείου. Ακούστηκαν στην προηγούμενη συνέλευση οι τοποθετήσεις και τώρα καλέστηκαν οι συνάδελφοι να ψηφήσουν ανάμεσα σε δυό προτάσεις που αφορούν τις περαιτέρω δράσεις των εργαζιμένων.
1. Στην πρώτη πρόταση τέθηκε το ζήτημα της συνέχισης των καταλήψεων του Γ.Ν.Κιλκίς με την μορφή που υφίσταται έως τώρα, χωρίς ν` αποκλείονται και άλλες δράσεις όπως, πορείες, κλείσιμο της κεντρικής αρτηρίας της πόλης για ελάχιστες ώρες καθώς και ενημέρωση των θασμικών φορέων του Νομού.

Γενική Συνέλευση Γ.Ν.Κιλκίς 07-03-2012 ( Β` )

Γενική Συνέλευση Γ.Ν.Κιλκίς 07-03-2012 ( Γ` )

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Γενική Συνέλευση Γ.Ν.Κιλκίς 07-03-2012 ( Δ` )


Έγκριση ποσού 10.500.000 ευρώ για δαπάνες αποζημίωσης για υπερωριακή εργασία και αμοιβή για εργασία κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες.

Έγκριση ποσού 10.500.000 ευρώ για δαπάνες αποζημίωσης για  υπερωριακή εργασία και αμοιβή για εργασία κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες για τους μήνες Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2011.

Ο ΝΕΟΣ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ


Σχέδιο Νόμου για «Ρυθμίσεις θεμάτων Εθνικού Συστήματος Υγείας, φαρμάκων, φαρμακείων και άλλες διατάξεις».

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ
«Ρυθμίσεις θεμάτων Εθνικού Συστήματος Υγείας, φαρμάκων, φαρμακείων και άλλες διατάξεις».

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄
Ρύθμιση θεμάτων Εθνικού Συστήματος Υγείας και εποπτευόμενων φορέων
Άρθρο  1
Περιφερειακή συγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
1. Η παράγραφος 1 του άρθρου 1 του ν.3329/2005 (Α΄81) αντικαθίσταται ως ακολούθως:
«1. Η Επικράτεια διαιρείται από 1.7.2012 στις ακόλουθες επτά (7) Υγειονομικές Περιφέρειες, τα γεωγραφικά όρια των οποίων ταυτίζονται με τα όρια των επτά (7) Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας:
α) Την 1η Υγειονομικής Περιφέρεια Αττικής, η οποία εκτείνεται στα όρια της περιφέρειας Αττικής και περιλαμβάνει τους Δήμους του Νομού Αττικής, με έδρα την Αθήνα.
β) Την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, η οποία εκτείνεται στα όρια των περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και περιλαμβάνει τους Δήμους των Νομών Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδος και Φωκίδος, με έδρα τη Λάρισα.

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Εκδόθηκε η απόφαση για το ανθυγιεινό επίδομα

Εκδόθηκε με ημερομηνία 24-2-2012 η υπουργική απόφαση για το ανθυγιεινό επίδομα. Η καταβοβλή του επιδόματος με βάση την απόφαση θα ξεκινήσει από την 1-5-2012.
Στην κατηγορία Α δηλαδή με επίδομα 150 € από το χώρο των Νοσοκομείων κα της Πρόνοιας συμπεριλαμβάονται οι ειδικότητες:
α) Το προσωπικό νοσηλευτικής υπηρεσίας, εργαστηρίων και καθαριότητας, οι απασχολούμενοι αποκλειστικά σε ακτινολογικούς θαλάμους και εμφανίσεις, οι οδηγοί και βοηθοί ασθενοφόρων − διασώστες και οι συντηρητές πειραματόζωων των Νοσοκομείων, των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας της Χώρας, του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), των Κέντρων Υγείας, των Κέντρων Ψυχικής Υγείας, των Ν.Π.Δ.Δ. του Τομέα Πρόνοιας και των Αγροτικών Ιατρείων τα οποία υπάγονται στα Δημόσια Νοσοκομεία. Οι Θαλαμηπόλοι Ψυχιατρικών Νοσοκομείων και Κλινικών.
Στην κατηγορία Β δηλαδή με επίδομα 70 € από το χώρο των Νοσοκομείων και της Πρόνοιας συμπεριλαμβάονται οι ειδικότητες:

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Γενική Συνέλευση του Γ.Ν.Κιλκίς 02-03-2012 ( Α` )






ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ  ΠΙΟ  ΚΑΤΩ  ΟΙ  ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

Γενική συνέλευση του Γ.Ν.Κιλκίς 02-03-2012 ( Β`)

Τοποθετήθηκαν οι Μασούρας Πασχάλης,Τριανταφυλλίδης Βασίλειος,Ζωτάκη Λέτα και Σαρίδης Στέφανος.

Γενική Συνέλευση του Γ.Ν.Κιλκίς 02-03-2012 (Γ`)

Τοποθετήθηκαν οι Προδανά Βαίτσα,Κωφίδου Διαμαντούλα,Μαρκάκη Δέσποινα,Γιουφτσής Αντώνιος και Καρακώστας Γεώργιος.

Γενική συνέλευση του Γ.Ν.Κιλκίς 02-03-2012 ( Δ`)