Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Συγκέντρωση-πορεία 28-02-2012 ( Α`)

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο ζητούν τη συμπαράσταση των πολιτών και την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων, ενώ καλούν τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ν` ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, έτσι ώστε η κινητοπόιησή τους «να πάρει την μορφή πανεργατικής και παλλαϊκής αντίστασης και ξεσηκωμού».Από την σημερινή συγκέντρωση-πορεία στην είσοδο του Γ.Ν.Κιλκίς

Συγκέντρωση-πορεία 28-02-2012 (Β`)

Η κυρίως πορεία στην 21η Ιουνίου



Συγκέντρωση-πορεία 28-02-2012 (Γ`)

Συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο.


Συγκέντρωση-πορεία 28-02-2012 (Δ`)


 "Η δική σας αγωνία είναι και δική μας αγωνία"

Χαιρετισμός του Φαρμακευτικού συλλόγου Κιλκίς απ` τον πρόεδρο του συλλόγου κ.Αγαθόπουλο Δημήτριο.
Την υποβάθμιση της υγείας την ζούμε καθημερινά στα φαρμακεία μας τόνισε ο κ.Αγαθόπουλος.Ενδεικτικά θα σας πω μόνο ότι μέχρι στιγμής τα μέτρα που έχουν παρθεί έχουν αυξήσει το κόστος στην τσέπη των ασφαλισμένων κατά 40%....

Συγκέντρωση-πορεία 28-02-2012 ( Ε`)

Μητροπολίτης Κιλκίς: «Αγώνας για την αξιοπρέπεια της προσωπικότητας ενός εκάστου» 

 

Ιδιαίτερα θερμός και δυναμικός ήταν ο χαιρετισμός του Μητροπολίτη Κιλκίς κ. Εμμανουήλ, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς μπροστά από το Δημαρχείο. Και δεν μας εκπλήσσει αφού ο Μητροπολίτης ανταποκρίνεται σε όλα τα προσκλητήρια που έχουν να κάνουν με τον τόπο τον οποίο ποιμαίνει και αγωνιά γι’ αυτόν και τους ανθρώπους του.
Ο επίσκοπος μας λοιπόν τόνισε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να βρουν το δίκιο τους, γιατί ζούμε σε ένα κράτος δικαίου και δημοκρατίας και σ’ ένα κράτος επίσης όπου μπορούν βουλευτές να έχουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό και μπορούν να έχουν τις υπηρεσίες υγείας όπου επιλέξουν.

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Συγκέντρωση-πορεία

Σας προσκαλούμε στη συγκέντρωση - πορεία την ΤΡΙΤΗ 28/02/2012 και ώρα 5.30μμ στην πύλη του ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ.
Οι εργαζόμενοι στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ ζητάμε την συμπαράστασή σας, στον ΑΓΩΝΑ μας για ένα ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ που θα παρέχει ΔΩΡΕΑΝ την απαραίτητη περίθαλψη, χωρίς όρους σε όσους την έχουν ανάγκη.
ΟΧΙ στην ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ του ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ.

ΟΧΙ στο κλείσιμο κλινικών.
ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
Γι΄αυτό και εμείς, για άλλη μια φορά κινητοποιούμαστε
και σας καλούμε να συμπαραταχθείτε μαζί μας
ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ
ΤΑ ΥΨΙΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ Κ. ΛΟΒΕΡΔΟΥ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΙΛΚΙΣ

ΚΙΛΚΙΣ  23-02-12
 Το δεύτερο Μνημόνιο που ψήφισε η Βουλή πριν από λίγες μέρες, περιέχει μέτρα για την υγεία και την φαρμακευτική δαπάνη που έρχονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις ανάγκες των πολιτών και τις οικονομικές τους δυνάμεις. Η μείωση των δαπανών στοχεύει όχι στον εξορθολογισμό της δαπάνης, αλλά στην τσέπη του ασφαλισμένου. Η επικοινωνιακή φούσκα του υπουργού υγείας περί μείωσης των  δαπανών για την υγεία μεταφράζεται ως μεταφορά της δαπάνης στις πλάτες των ασφαλισμένων. Η μονόπλευρη δε επιβάρυνση προς τους ασφαλισμένους αφήνοντας στο απυρόβλητο τις φαρμακοβιομηχανίες και τις εταιρείες, δείχνει  τις προθέσεις και τις προτιμήσεις του υπουργού.  Σας παραθέτουμε ορισμένα στοιχεία.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Προσχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας

Κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το σχέδιο της ΚΥΑ για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, σχέδιο που φέρει την υπογραφή μόνο του υφυπουργού οικονομικών κ। Σαχινίδη.
Το σχέδιο της υπουργικής απόφασης προβλέπει από 1/6/12 χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας 150 Ε στο προσωπικό της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, σε εργαζόμενους στα ακτινολογικά, στα εργαστήρια, στις καθαρίστριες και στους διασώστες του ΕΚΑΒ.
Στο τεχνικό προσωπικό, στο προσωπικό εστίασης και σε προσωπικό που ασχολείται με τον ιματισμό δίνεται επίδομα 70 Ε। Δείτε το:

ΠΡΟΣΟΧΗ -ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΟ,
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΣΕ ΦΕΚ, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!

ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γ.Ν.ΚΙΛΚΙΣ


Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Η Ε.Γ. ΤΟΥ Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ν. Κιλκίς, στηρίζει τους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς.

Η Ε.Γ. ΤΟΥ Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ν. Κιλκίς,  στηρίζει και συμπαρίσταται  στις κινητοποιήσεις τους, τους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς.

Από τη Δευτέρα 20/02/2012,κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Γενικής Συνέλευσης, προχώρησαν  σε επίσχεση εργασίας για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους,(νυχτερινά, απογευματινά, αργίες) από το Σεπτέμβρη του 2011  και καταλήψεις στη γραμματεία των εξωτερικών ιατρείων για τη δωρεάν είσοδο των πολιτών και το Γραφείο Διοίκησης.

Γ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝΓ.Ν.ΚΙΛΚΙΣ 22-02-2012

Αποσπάσματα (ηχητικά) από την Γενική Συνέλευση.

ΕΟΠΥΥ: Και χωρίς αντιδραστήρια!

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ καθώς ο νεοσύστατος οργανισμός δεν έχει ούτε αντιδραστήρια για εξετάσεις με αποτέλεσμα να στέλνει τους ασθενείς σε ιδιωτικά κέντρα. 

Οι εργαζόμενοι του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας άρχισαν να τα …ψέλνουν στην διοίκηση του νεοσύστατου οργανισμού με αφορμή την προβληματική, όπως την χαρακτηρίζουν, λειτουργία των μικροβιολογικών και βιοχημικών εργαστηρίων, λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικών Υπαλλήλων ΕΟΠΥΥ, τονίζει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να λειτουργήσουν ομαλά όλα τα εργαστήρια, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων που αναγκάζονται να προσφεύγουν σε ιδιωτικά εργαστήρια σπαταλώντας χρήμα και χρόνο.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ...

Συνεχίζεται η κατάληψη της γραμματείας των εξωτερικών ιατρείων για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών (όχι στην είσπραξη των 5 ευρώ) για τρίτη μέρα.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Τιμωρήθηκαν με αποβολή οι μαθητές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο κατά των Μεταλλείων

Με ημερήσια αποβολή τιμωρήθηκαν οι 68 μαθητές του 2ου Ενιαίου Λυκείου Κιλκίς που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο κατά της δημιουργίας Μεταλλείων στον Δήμο Κιλκίς, που διοργάνωσαν τοπικοί φορείς την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου μπροστά απ’ το Δημαρχείο Κιλκίς.
Η απόφαση της τιμωρίας των μαθητών σύμφωνα με τον διευθυντή έχει παραδειγματικό χαρακτήρα καθώς δεν μπορούν να έρχονται και να φεύγουν απ’ το σχολείο ότι ώρα θέλουν. Το γεγονός της συμμετοχής τους στο συλλαλητήριο μπορεί να αντιβαίνει τους κανόνες του σχολείου αλλά και το σχολείο είναι κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και μάλιστα ζωντανό και δεν μπορεί να κλείνεται μόνο στους τέσσερις τοίχους. Επίσης η τιμωρία κρίνεται υπερβολική καθώς ο τόπος μας χρειάζεται σκεπτόμενους μαθητές παρά αυστηρή τήρηση των κανόνων από μαθητές που δεν ενδιαφέρονται για τον τόπο που ζουν, δεν έχουν και δεν εκφράζουν την άποψη τους.

Συμφέροντα στο Υπουργείο Υγείας


Ενώ η χώρα ευρίσκεται στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και γίνονται τεράστιες περικοπές στο χώρο της Υγείας με θύματα όπως πάντα τους ασφαλισμένους, πόλεμος συμφερόντων είναι σε εξέλιξη για την ανάληψη της Κωδικοποίησης του Υγειονομικού Υλικού και του αντίστοιχου διπλογραφικού συστήματος με σοβαρές οικονομικές και άλλες επιπτώσεις.
Η κωδικοποίηση του Υγειονομικού Υλικού είναι η βάση όλων των λειτουργιών για την υποστήριξη των φορέων υγείας. Είναι αυτό που απαιτείται για την λειτουργία του διπλογραφικού λογιστικού συστήματος.
Δεν χρειάζεται να δίνουν διαγωνισμούς 6 εκατ ευρώ σε λογιστικές εταιρίες (ΥΥΚΑ Ιούνιος 2011). Χρειάζεται σχεδιασμός και δουλειά για την κωδικοποίηση και για το διπλογραφικό.
Το τμήμα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης / Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΥΥΚΑ/ΕΠΥ) φαίνεται ότι στελεχώθηκε από προσωπικό με άγνοια σε βασικές αρχές διοίκησης και κωδικοποίησης υλικού
Συγκεκριμένα η ΥΥΚΑ/ΕΠΥ εντάσσει το υγειονομικό υλικό (ΥΥ) μόνο με την περιγραφή του. Η περιγραφή ενός υλικού δεν αποτελεί ούτε κωδικοποίηση ούτε κατηγοριοποίηση αλλά μια ελλιπής καταγραφή πληροφορίας. Εξ αρχής επισημάνθηκε η έλλειψη σχεδιασμού και πολιτικής από τους εμπλεκόμενους φορείς των προμηθειών υγείας (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε Πα-νελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών, Νοσοκομεία κλπ)

Θα μας πεθάνουν για να δείξει ο Λοβέρδος αποτελέσματα στην Τρόικα


To μεγάλο ψαλίδι στο χώρο της υγείας, και ειδικά στις δαπάνες για φάρμακα, είναι θεμιτό. Διότι επί χρόνια γινόταν τρελό πάρτι με εκατομμύρια λεφτά να αλλάζουν χέρια.
Η υπερσυνταγογράφηση έχει πάρει τρελές διαστάσεις στην Ελλάδα με τη χώρα μας να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στη χορήγηση φαρμάκων διαλύοντας ασφαλώς τα ταμεία.
Άλλο όμως το νοικοκύρεμα που επιχειρεί ο κ. Λοβέρδος, κι άλλο να κινδυνεύει η υγεία των πολιτών. Και ο κίνδυνος είναι τεράστιος για τους εξής λόγους:

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Χρεοκοπημένη είναι η πολιτική σας στην Υγεία  που σας υπαγορεύεται από τα μνημόνια και τους δανειστές…
Ντροπή κε Λοβέρδο! Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί…
Του   Γιώργου  Θ. Δημητρόπουλου 
Κύριε Υπουργέ,
Με αφορμή το σοβαρό περιστατικό υγείας του 4 μηνών  κοριτσιού-που οι ευχές όλων μας ας το συνοδεύουν στη δύσκολη μάχη που δίνει- καταφερθήκατε με βαρείς ψευδείς και απαξιωτικούς  χαρακτηρισμούς σε βάρος ενός εκ των ελαχίστων Ταμείων Υγείας (Τ.Υ.Π.Ε.Τ.) που ακόμα –και παρά τα προβλήματα που του δημιουργεί η πολιτική σας- λειτουργούν σε ανθρώπινο επίπεδο, σε.......
αντίθεση δηλαδή με την πλειοψηφία των φορέων υγείας των οποίων εποπτεύει το Υπουργείο Υγείας.
  • Το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. είναι ταμείο αυτοδιαχειριζόμενο και τη διοίκησή του την εκλέγουν οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα και έτσι αποστερείται από τον εκάστοτε υπουργό η δυνατότητα να διορίζει διοίκηση της αρεσκείας του…  Και αυτό βέβαια ενοχλεί κάποιους…

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                       ΚΙΛΚΙΣ 17/02/2012
ΓΕΝ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ                                                
Στη δεύτερη  Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 17/02/12 και ώρα 12μμ, με θέμα: α) τις συνθήκες  που επικρατούν   στο Νοσοκομείο  β) τη μή καταβολή των δεδουλευμένων του 2011.γ)  την ψήφιση του νέου μνημονίου,  που κύρια θίγει τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας.
 ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ  ομόφωνα να προχωρήσουμε σε  κινητοποιήσεις:
 Επίσχεση εργασίας από Δευτέρα 20/02/12 για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών (νυχτερινά, απογευματινά, αργίες) από το Σεπτέμβριο 2011.

Κατάληψη της γραμματείας των εξωτερικών ιατρείων για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών (όχι στην είσπραξη των 5 ευρώ)

Κατάληψη του Γραφείου Διοίκησης (εισερχομένων εγγράφων που αφορούν την εφεδρεία , απολύσεις προσωπικού και κλείσιμο κλινικών.) κατά πλειοψηφία.

 Συγκεκριμένα παλεύουμε και διεκδικούμε:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αγαπητοί συμπολίτες
Η κυβέρνηση και η ΤΡΟΪΚΑ έχουν εξαπολύσει λυσσώδη επίθεση στην κοινωνία με σκοπό να κάμψουν το φρόνημα της και στο Δημόσιο προκειμένου να το πλήξουν και να ΜΕΙΩΣΟΥΝ  τα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ  και τις υπηρεσίες. Απο αυτήν την πολιτική δεν εξαιρείται και ο ευαίσθητος χώρος της ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΕΚΑΒ.                                                                                                                                                                                  Οι εργαζόμενοι στο ΓΕΝ. Νοσοκομείο Κιλκίς βρισκόμαστε για άλλη μια φορά σε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ κινητοποιήσεις για να περιφρουρήσουμε και να διευρύνουμε τα ευαίσθητα αυτά ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, με αναβάθμιση τωμ Παρεχόμενων Υπηρεσιών στον πολίτη, τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας αλλά και την βελτίωση  των συνθηκών εργασίας.                                                                                                                                                                                                                   Οι συγχωνεύσεις των Νοσοκομείων και των Μονάδων Πρόνοιας, η εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, το  πάγωμα των προσλήψεων Νοσηλευτικού – Ιατρικού – Παραϊατρικού  και Λοιπού Προσωπικού είναι ενταγμένη στη λογική της σταδιακής υποβάθμισης, απαξίωσης και διάλυσης του ΕΣΥ.

«Πάρτε το κυάνιο και φύγετε απο `δω»!





Ολοκληρώθηκε το μεγάλο συλλαλητήριο των πολιτών του Κλκίς που αντιδρούν στη λειτουργία μεταλλείων στο νομό μας. Περί τα 800 άτομα συγκεντώθηκαν παρά το τσουχτερό κρύο μπροστά στο Δημαρχείο και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία δια μέσου της 21ης Ιουνίου μέχρι την πλατεία Ειρήνης, διατρανώνωντας τη θέλησή τους ν` αποτρέψουν κάθε απόπειρα δημιουργίας μεταλλείων στα Κρούσια.Σημαντικό στοιχείο της συγκέντρωσης ήταν η παρουσία πολλών μαθητών και άλλων νέων του Κιλκίς, ενώ ιδιαίτερα αισθητή ήταν κι η παρουσία της τοπικής Εκκλησίας μέσω των ιερέων που είχαν επικεφαλή τον μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ.

Νοσοκομείο Αγ Νικολάου Συνέλευση του Συλλόγου για την επίσχεση εργασίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Μετά από απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης και με δεδομένο ότι δεν υπήρχαν νεότερα σχετικά με την πληρωμή των δεδουλευμένων, ξεκινήσαμε επίσχεση εργασίας τη Δευτέρα 13/2/12 με αποτέλεσμα να το Νοσοκομείο να λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και να μη γίνονται προγραμματισμένες εξετάσεις και τακτικά χειρουργεία

Το Σάββατο 11/2/12 ενημερωθήκαμε ότι την Πέμπτη 9/2/12 υπογράφηκε από το Υπουργείο Υγείας απόφαση κατανομής κονδυλίων για πρόσθετες αμοιβές και στο Νοσοκομείο μας αντιστοιχούν 36.800 ευρώ.
Θα διερευνήσουμε ως σύλλογος σε ποια φάση βρίσκεται αυτή η χρηματοδότηση και για αμοιβή ποιων μηνών αντιστοιχούν αυτά τα χρήματα και θα τα συζητήσουμε σε νέα Γενική Συνέλευση, την Τρίτη 14/2/12 και ώρα 1.00 μ.μ. στην αίθουσα του 1ου ορόφου για να εξετέσουμε  το θέμα της συνέχισης ή όχι της επίσχεσης εργασίας.
Στη συνέλευση της Τρίτης εκτός από το θέμα των οφειλόμενων και της επίσχεσης εργασίας, θα συζητήσουμε και τους τρόπους συνέχισης του αγώνα για την ανατροπή τους ενιαίου φτωχολόγιου- μισθολόγιου  και της κυβερνητικής πολιτικής που μας εξαθλιώνει συνεχώς.
Η συμμετοχή  όλων κρίνεται απαραίτητη.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος            ο Γ. Γραμματέας
Γ. Μανουσάκης            Δ. Χαλκιαδάκης

Σε ιδιώτες η οικονομική διαχείριση των Νοσοκομείων

Σε μια ύστατη προσπάθεια να μετατρέψει τις υπηρεσίες του ΕΣΥ σε σύγχρονες λειτουργικές και οικονομικές μονάδες, με προϋπολογισμούς και ισολογισμούς, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Νίκος Πολύζος άναψε το πράσινο φως για την εγκατάσταση ελεγκτικών εταιριών σε νοσοκομεία, Διοικητικές Υγειονομικές Περιφέρειες καθώς και μέσα στο υπουργείο Υγείας.
«Ανάπτυξη και βελτίωση συστημάτων οικονομικού προγραμματισμού και οικονομικής διαχείρισης νοσοκομείων με τη χρήση μηχανογραφημένου διπλογραφικού συστήματος»: αυτό είναι το περιεχόμενο του σχετικού διαγωνισμού που κατακυρώθηκε την περασμένη Παρασκευή και βάσει του οποίου τοποθετούνται πλέον οκτώ ελεγκτικές και συμβουλευτικές εταιρίες και κοινοπραξίες στα πιο δύσκολα και προβληματικά σημεία του ΕΣΥ. Πρόκειται για 42 νοσοκομεία, τις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες καθώς και τις κεντρικές διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.

Σε πρώτο πρόσωπο: Το Νοσοκομείο Κιλκίς άλλαξε σελίδα

Παναγιώτης Χρονόπουλος, μέλος σωματείου εργαζομένων Γ.Ν. Κιλκίς
 
Μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε πραγματοποιήθηκαν εκλογές στο σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς με σκοπό την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν μέσα στο γενικότερο κλίμα των τελευταίων μηνών, τόσο στον τομέα των υγειονομικών υπαλλήλων, όσο και συνολικά στην κοινωνία. Μέσα σε ένα καθεστώς απαξίωσης και διάλυσης σε ό,τι έχει απομείνει από αυτό που ονομαζόταν δημόσιο σύστημα Υγείας, με τις γνωστές ελλείψεις σε υλικό και προσωπικό, με τα δεδομένα και άλυτα προβλήματα των κτιριακών υποδομών, αλλά και εν μέσω εξαθλίωσης των εργαζομένων κάθε βαθμίδας, από τον οδοστρωτήρα των απορρυθμίσεων που έχει φέρει η επέλαση των κατοχικών δυνάμεων, σε συνεργασία με τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Ψήφισμα του Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς (ΕΝΙΚ)

Συμπαράταξη στο Μέτωπο Αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία.

Κιλκίς 6-2-2012

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Δ.Σ. της  ΕΝΙΚ αφού έλαβε γνώση των παραμέτρων της επιχειρούμενης μεταλλευτικής εκμετάλλευσης στις περιοχές Κρουσσίων και Πάϊκου, αποφάσισε να συμπαραταχθεί στο Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία, και δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του σε αυτόν τον αγώνα.
Το υπουργείο, με την σύμπραξη της άρχουσας τάξης της περιοχής, ωραιοποιεί και παραπληροφορεί τον λαό του Κιλκίς για την εξέλιξη των διαδικασιών ενώ εμμέσως παραδέχεται ότι  τα οφέλη για την τοπική κοινωνία και το Ελληνικό κράτος είναι ανύπαρκτα, η δε μόλυνση της περιοχής και του νερού θα είναι βέβαιη.

Νοσοκομειο Κιλκις: Υπο καταληψη κι αυτοδιαχειρηση!

Στην αυτοδιοίκηση και γενικά στην αυτοδιαχείρηση του Νοσοκομείου Κιλκίς αποφάσισε να προχωρίσει το σύνολο των εργαζομένων στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού μας. Πρόκειται για επαναστατική για τα δεδομένα του χώρου πράξη, που αποφασίστηκε έπειτα από γενική συνέλευση των γιατρών, του νοσηλευτικού και του λοιπού προσωπικού του Νοσοκομείου.
«Καταλαμβάνουμε το δημόσιο νοσοκομείο μας και το θέτουμε υπό τον άμεσο και πλήρη έλεγχό μας. Το Γ. Ν. Κιλκίς, πλέον θα αυτοδιοικείται και το μόνο αρμόδιο όργανο λήψης αποφάσεων διοικητικού περιεχομένου θα είναι η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων σε αυτό», λένε οι εργαζόμενοι στην απόφασή τους.
Στο μεταξύ, τόσο η ΕΝΙΚ (γιατροί) όσο και το σωματείο εργαζομένων, προχωρούν σε επισχέσεις εργασίας εξυπηρετώντας μόνον τα έκτακτα περιστατικά στο νοσοκομείο, μέχρις πλήρους αποπληρωμής των δεδουλευμένων και επανόδου των αποδοχών τους στα προ-τρόικας
επίπεδα. Ωστόσο δηλώνουν ότι θα παρέχουν δωρεάν περίθαλψη σε όσους τη χρειάζονται προσερχόμενοι στο Νοσοκομείο.

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο ζητούν τη συμπαράσταση των πολιτών και την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων, ενώ καλούν τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ν` ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, έτσι ώστε η κινητοπόιησή τους «να πάρει την μορφή πανεργατικής και παλλαϊκής αντίστασης και ξεσηκωμού».

Ξεκινά το "ψαλίδι" στις δαπάνες ο Λοβέρδος

Με ένα πρόγραμμα περικοπών 100 ημερών θα συνεχίσει την πορεία του στο υπουργείο Υγείας ο Ανδρέας Λοβέρδος με νέο υφυπουργό τον κ.Δ.Βαρτζόπουλο της ΝΔ.
Ξεκινά άμεσα το πρόγραμμα περιστολής στο ΕΣΥ ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης.
Η μεταβατική κυβέρνηση περιλαμβάνει το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου στο ίδιο πόστο. Μαζί του θα είναι οι υφυπουργοί Μιχάλης Τιμοσίδης και Μάρκος Μπόλαρης, όχι όμως και ο υφυπουργός άθλησης και διατροφής Χρήστος Αηδόνης ο οποίος αντικαταστάθηκε από το στέλεχος της ΝΔ πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής της Θεσσαλονίκης- ψυχίατρο στο επάγγελμα- κ.Δ.Βαρτζόπουλο.
Πάντως ο υπουργός Υγείας έχει ήδη ετοιμάσει πρόγραμμα 100 ημερών μέχρι την ημέρα των εκλογών. Το πρόγραμμα - όπως σημειώνουν πηγές - είναι ιδιαιτέρως σκληρό τόσο σε σχέση με τους εργαζόμενους στο σύστημα όσο και σε σχέση με τους ασθενείς καθώς περιλαμβάνει περικοπές κάθε είδους.
Συγκεκριμένα περιλαμβάνει νέες περικοπές στις τιμές των φαρμάκων, αλλαγές στο επάγγελμα του φαρμακοποιού, εφεδρείες σε διοικητικούς υπαλλήλους νοσοκομείων αλλά και «ψαλιδίσματα» στις παροχές των ασφαλισμένων μέσω του ΕΟΠΥΥ.

Από  www.iatropedia.gr

Διευκρινίσεις για την παροχή Ιατρικής Περίθαλψης στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Διευκρινήσεις από τη διεύθυνση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σχετικά με την παροχή ιατρικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ (ιατρική εξέταση, συνταγογράφηση, αναγραφή εξετάσεων, διενέργεια παρακλινικών–διαγνωστικών εξετάσεων, νοσοκομειακή περίθαλψη που πραγματοποιείται σε συμβεβλημένη -ή μη- νοσηλευτική μονάδα, κ.λπ.


ΑΘΗΝΑ 23/1/2012
Αρ. Πρωτ. 536

Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) – ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ – Δ/ΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
ΚΗΦΙΣΙΑΣ 39, 15123 ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΗΛ. 2106871719, FAX: 2106871789
ΠΡΟΣ: Όλες τις Υγειονομικές δομές του ΕΟΠΥΥ
1. Νομαρχιακές & Τοπικές Μονάδες (πρωην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ)
2. Υποκαταστήματα & Παραρτήματα ΙΚΑ – ΕΤΑΜ (για τις υπηρεσίες υγείας ΕΟΠΥΥ που δεν λειτουργούν με αυτοτέλεια)
3. ΟΠΑΔ –Δ/νση Υγειον. Περίθαλψης
4. ΟΑΕΕ –Γεν. Δ/νση Ασφάλισης Κλάδος Υγείας
5. ΟΓΑ Δ/νση Παροχών (Πατησίων 30, Αθήνα)
Θέμα: «Διευκρινήσεις για την παροχή ιατρικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ»
Ι. Οι ασφαλισμένοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για ιατρική εξέταση, συνταγογράφηση και αναγραφή εξετάσεων μπορούν να εξυπηρετούνται:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                       ΚΙΛΚΙΣ 17/02/2012
ΓΕΝ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ                                                
Στη δεύτερη  Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 17/02/12 και ώρα 12μμ, με θέμα: α) τις συνθήκες  που επικρατούν   στο Νοσοκομείο  β) τη μή καταβολή των δεδουλευμένων του 2011.γ)  την ψήφιση του νέου μνημονίου,  που κύρια θίγει τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας.
 ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ  ομόφωνα να προχωρήσουμε σε  κινητοποιήσεις:
 Επίσχεση εργασίας από Δευτέρα 20/02/12 για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών (νυχτερινά, απογευματινά, αργίες) από το Σεπτέμβριο 2011.

Κατάληψη της γραμματείας των εξωτερικών ιατρείων για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών (όχι στην είσπραξη των 5 ευρώ)

Κατάληψη του Γραφείου Διοίκησης (εισερχομένων εγγράφων που αφορούν την εφεδρεία , απολύσεις προσωπικού και κλείσιμο κλινικών.) κατά πλειοψηφία.

 Συγκεκριμένα παλεύουμε και διεκδικούμε: